Categorieën
Uncategorized

“Die vrouw is echt Koekoek”

“Moet de GGZ niet ingrijpen?”

“Sorry hoor, maar dan mankeer je wat in je bovenkamer.”

“Wat heeft die gerookt dan?”

“TBS geven en nooit meer loslaten.”

Zomaar een aantal reacties op een Facebook post die ik laatst las op de pagina van een krant. Nou ja…zomaar… Je zou denken dat deze reacties gaan over iemand die op zn minst psychotisch is of een ernstig misdrijf heeft gepleegd. Maar nee, deze reacties gaan over mij. Of beter gezegd, over een interview dat ik laatst gaf voor AD De Dordtenaar waarin ik vertel over mijn werk als Dierentolk. Over mij dus… En ik kan je zeggen, dat doet iets met je. Die reacties. Als wildvreemde mensen zoiets over jou schrijven. Heel even sloeg de twijfel toe over of ik wel de juiste beslissing had genomen om in mijn praktijk de overstap naar dieren te maken. Als mensen er zó over denken. Maar al heel snel maakte deze gedachte plaats voor meer positieve gedachten. Waarin ik eens te meer voelde dat dit mijn pad is en dat ik dit mooie werk mag doen. Ongeacht wat de buitenwereld daarvan vindt. Dus achteraf ben ik dankbaar voor al deze heftige reacties. Door deze mensen voel ik nog sterker mijn missie. Niet om hen te willen overtuigen, want dat is verspilde energie. Maar vanuit mijn diepste binnenste voel ik dat dit is wat ik hier te doen heb.

Tja, en zeg nou zelf…het is toch ook een beetje raar als ik zeg dat ik met dieren praat. Ergens begrijp ik de reacties van deze mensen wel hoor. Een heel aantal jaren geleden zou ik waarschijnlijk ook gedacht hebben dat deze vrouw koekoek moet zijn, om maar even in dierentermen te blijven. Dit is namelijk wat mensen doen bij iets dat ze niet kennen en niet kunnen verklaren. Ze projecteren hun eigen kortzichtigheid (en/of angst?) op de ander. Zo ging het heel vroeger ook met de ‘heksen’ die hierdoor hun leven niet zeker waren. Tegenwoordig word je dan virtueel op de brandstapel gegooid.

Maar weet je, wat ik doe als dierentolk is geen hogere wiskunde. Het is ook geen trucje. Het is iets dat iedereen kan leren. Daar ben ik van overtuigd. Toen ik net begon met de cursus Communiceren met dieren dacht ik namelijk dat ik het allemaal verzon. Alle dingen die ik doorkreeg. Nou ja, ‘alle’… In het begin kreeg ik niet zo heel veel door, hoor. En wat ik doorkreeg klopte vaak niet eens. Maar hoe meer ik oefende, hoe meer ik merkte dat de dingen die ik doorkreeg wél steeds beter klopten. Ook al kende ik het dier of de mens van het dier niet of nauwelijks. Ik vroeg (en vraag) ook altijd zo min mogelijk extra info om zo de reading niet te beïnvloeden. Inmiddels durf ik wel compleet te vertrouwen op alle beelden, woorden, gevoelens en zinnen die ik doorkrijg wanneer ik in contact ben met een dier. Vandaar dat ik ook mijn praktijk gestart ben. Om zo de dieren een stem te geven en ervoor te zorgen dat er een beter onderling begrip ontstaat tussen mens en dier.

En nu ben ik klaar voor een volgende stap: mensen leren om zélf met hun dier te communiceren. Dit doe ik al in de vorm van de workshops die ik geef (28 november heb ik hiervoor nog 1 plekje vrij, btw). Maar ik ga iets nieuws doen! Vanaf 10 januari lanceer ik mijn online training “Je dier beter begrijpen”. 10 weken lang iedere week een nieuwe les waarin ik jou de ins- en outs leer met betrekking tot het communiceren met jouw dier. Lijkt dat je wat? Klik dan hier voor meer info over inhoud, investering e.d. Je hebt er wel een Fb account voor nodig, want de lessen worden gegeven in een besloten Fb groep. Het is een pilot en deze training wordt dan nu ook voor een pilotprijs aangeboden (deze prijs zal in de toekomst zeker omhoog gaan!). Dus heb jij altijd al willen weten wat er in dat koppie van jouw dier omgaat? Nu is je kans om dit te leren. Je kunt je aanmelden door mij een mail te sturen via hallo@madelonvanrijn.nl of stuur mij een Messenger bericht via www.facebook.com/dierentolkmadelon

Denk je nu, ja leuk en aardig, maar ik hoef dat niet zo nodig zelf te leren… Je kunt mij natuurlijk ook nog steeds benaderen om 1 of meerdere readings met jouw dier te doen.

Op naar een (nog) beter begrip tussen mens en dier!

Liefs,

Madelon

Door digibru

Digibru Wordpress Suppport and Development.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *