Categorieën
Uncategorized

Do it the Alpaca Way!

Yes! Gisteren was het dan eindelijk zo ver! Ik mocht op stap met Ambachts lokale helden; de alpaca’s Kwint en Ohio! Waarom ik dat zo leuk vind? Omdat deze bolletjes wol gewoon über cute zijn! De afspraak voor deze wandeling was al een tijd geleden gemaakt, maar door de volle agenda van die twee kwam het er nu pas van. En wat heb ik ervan genoten! Twee uur lang met deze schatjes op pad langs de mooiste plekjes van Ambacht. Ik woon hier al zo’n 16 jaar en toch viel er nog genoeg te ontdekken. Onderweg hadden we natuurlijk de nodige stops, want Kwint en Ohio zijn een ware bezienswaardigheid en veel mensen willen aaien of met ze op de foto. We hebben zelfs nog een tussenstop bij ons huis gemaakt, waar Bas de begeleider zei dat ze wel naar binnen mochten ook hoor! Met oog op mijn hondjes, die niet zo leuk reageren op alles wat ze niet kennen, heb ik dat maar niet gedaan. Maar stel je voor; er staat geen paard in de gang, maar een stel alpaca’s! Ik zie het helemaal voor me 😉.


Ja ja, ik kan weer een activiteit van mijn bucket list doorstrepen 😂. Op stap met twee alpaca’s… Wie wil dat nou niet eens een keer ervaren! 😉 Maar even zonder gekheid, die Ohio en Kwint hebben mij behalve een mooie wandeling ook nog een paar mooie lessen meegegeven. En deze wil ik graag met je delen. Are you ready? Hier komen ze:

Les 1: Luister altijd naar je lichaam.

Alpaca’s poepen en plassen alleen op een vaste plek in hun eigen verblijf. Onderweg zullen zij hun ontlasting dus ophouden. Voordat we aan de wandel gingen, lieten Kwint en Ohio dus nog even lekker alles de vrije loop. Zodat ze met een lege buik op stap konden. Twee uur later deden ze bij terugkomst in hun verblijf precies hetzelfde. Lekker even ontlasten.

Tijdens de wandeling moest er regelmatig ook even gekrabd worden. Even lekker met die snoet door dat wollen vachtje. Dus liep je net lekker ergens, werd je ineens tot stilstaan gedwongen. Want mooi dat die twee geen stap meer verzetten wanneer ze ergens jeuk hebben.

Mooi om te zien (en ruiken 😆) dat zij zo naar hun lichaam luisteren. Iets waar wij mensen misschien nog een voorbeeld aan kunnen nemen. Ok, laat ik voor mijzelf spreken: ik in ieder geval wel…

Ben je klaar voor les 2? Komt-ie.

Les 2: Take it easy!

Die Alpaca’s toch hè… Het woord ‘haast’ komt niet in hun woordenboek voor. Alles gaat op het dooie gemakkie. Ze nemen de tijd om alles en iedereen die ze tegenkomen te observeren, hier en daar een blaadje van de grond te eten en gewoon lekker rustig aan te doen. Heb je last van stress? Dan kan ik je een wandeling met deze twee heren van harte aanbevelen 😉. Je wordt er echt helemaal zennnn van. Ze zijn zo relaxed in bijna alles wat ze doen. En als bonus krijg je meteen een mooie oefening in geduld 😉.  

Les 3, here we go!

Les 3: Gek doen is toegestaan

Ok, zoals ik net al zei: Kwint en Ohio zijn relaxed in bijna alles wat ze doen. Iets waar ze echt wild van worden is zand. Ja, je leest het goed: z-a-n-d. En dan maakt het niet uit of dit een flinke zandhoop is of een paar verdwaalde korrels. Ze gaan los op zand. Zo liepen we ergens waar de bestrating opnieuw was aangelegd. En zoals je misschien wel weet, gooien ze er dan een laag zand overheen om de voegen goed dicht te krijgen. En dan maakt het Kwint en Ohio echt niet uit of dat midden op straat is (heerlijk, ze kennen totaal geen schaamte 😉), ze storten zich ter aarde en rollen heerlijk heen en weer over die paar zandkorrels die er liggen. Een breakdancer zou er bijna jaloers van worden zo gaan ze ‘tekeer’.

Ook de struiken waren niet veilig voor met name Ohio. Hij kon niet langs struiken lopen zonder zich er even lekker tegenaan te werpen. Of de struiken nou zo blij werden van deze hooligan in de dop, is een tweede 😉. Zijn afdruk was naderhand nog goed te zien haha.

Klaar voor de laatste les? 

Les 4: Accepteer jezelf zoals je bent

Ok, toegegeven, alpaca’s zijn niet moeders mooiste met die halve plumeau op hun koppies (sorry Ohio en Kwint 😉). Maar hoe schattig was het om te zien dat Ohio niet langs een geparkeerde auto kon lopen zonder even naar de weerspiegeling van zichzelf in de autoruit te kijken. En nog mooier om te zien was, dat hij zijn eigen spiegelbeeld zo nu en dan zelfs een kusje gaf. Aaachhh, dan smelt je toch!?!

Hoe vaak doe jij dat? Voor de spiegel staan en je eigen spiegelbeeld zo omarmen zoals Ohio dat doet? Nooit? Dan is het daar nu tijd voor; do it the Alpaca way! Vanaf nu geef ik mijn spiegelbeeld ook iedere dag zo’n liefdevol kusje (al zal het vaak wel bij een denkbeeldig kusje blijven, denk ik zo 😆).

Wauw, cool hè, dat je van die alpaca’s zoveel kan leren. Het mooie is dat je deze lessen ook van je eigen dier kunt leren. Door op een andere manier naar je dier te gaan kijken. Zo heb ik van mijn hondjes met hun ‘probleemgedrag’ al zo onwijs veel over mijzelf geleerd. Wat precies, vertel ik je in één van mijn volgende blogs 😉.

Spreek de taal van je dier

Tja, die hond hè… Wat kun je strugglen als je dier niet doet wat je denkt dat ie moet doen. Heb jij net als ik ook een hond met een ‘gedragsprobleem’? Zorgt dit voor de nodige spanningen tussen jou en je hond? Of zelfs binnen het gezin? Wil jij meer rust in je hoofd, huis én wandelingen? Ben je benieuwd wat er in dat koppie van je hond omgaat? En wil je weten welke boodschap(pen) hij voor jou heeft? In het traject Spreek de taal van je dier, gaan we daar actief mee aan de slag. Ontdek welke mooie lessen jij van jouw hond mag leren en ga actief met (het gedrag van) jouw hond aan de slag. Het traject bestaat uit een offline en online gedeelte. Op naar een ontspannen relatie met je dier en in rust samen groeien.

Heb je interesse? Laten we eens kijken of dit traject bij jullie past. Deze maand heb ik nog plek voor een aantal gratis inzichtsessies. Tijdens dit online gesprek van 30 minuten kijk ik alvast een stukje met je mee. En geef ik je een aantal tips waar je al direct mee aan de slag kunt om het ‘probleemgedrag’ van je hond om te buigen. 

Wil je een afspraak maken voor zo’n gratis inzichtsessie? Neem contact op via hallo@madelonvanrijn.nl of via www.facebook.com/dierentolkmadelon

Op naar een (nog) beter begrip tussen mens en dier!

Liefs,

Madelon

Door digibru

Digibru Wordpress Suppport and Development.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.